Clean Beauty 101: Tüm Yakıcı Sorularınız Uzmanlar Tarafından Cevaplandı


Temiz güzellikte tipik olarak hangi bileşenler bulunmaz?

Dr. Koo’ya göre, birçok temiz güzellik markası “kirli düzine” denen şeylerden kaçınıyor. Genel olarak konuşursak, “temiz” bir ürün etiketinin arkasında aşağıdaki içerik listesini görmezsiniz.

ftalatlar: Bu bir grup plastik yapımında kullanılan kimyasallar daha dayanıklı ve esnek. Diğer maddelerin çözülmesine yardımcı olurlar ve tipik olarak sabunlarda, şampuanlarda ve saç spreylerinde bulunurlar.

Bütillenmiş hidroksitoluen (BHT): Bu bir dengeleyici bir antioksidan görevi görür özellikle havaya maruz kaldığında kozmetiklerin özelliklerini ve performansını korumaya yardımcı olmak için.

Bütillenmiş hidroksianisol (BHA): Bu bir koruyucu ve antioksidan genellikle rujlarda ve nemlendiricilerde bulunur. Bir formülün kokularını maskelemek için bir koku olarak da kullanılabilir.

parabenler: bunlar bir ilgili kimyasallar ailesi—metilparaben, propilparaben, bütilparaben ve etilparaben—kozmetikte yaygın olarak koruyucu olarak kullanılır. Bazı durumlarda, koruyucular parabenler ile birbirinin yerine açıklanır.

Polietilen glikoller (PEGS): Bunlar petrol bazlı bileşikler ve çoğunlukla krem ​​bazlı ürünler için çözücü veya yumuşatıcı olarak kullanılır.

Koku: Bu, kozmetikte bulunan doğal, sentetik ve esansiyel yağ bileşiklerinden hoş bir kokuyu maskelemeye veya yaratmaya kadar değişebilir. Bunu not etmek önemlidir FDA düzenlemeleri kapsamında ve yasa, koku bileşenleri yapar Olumsuz “bir şirketi ticari sırları açıklamaya zorlamamak” için etikette belirtilmesi gerekir.

Boya: Kozmetik boyalar renk katkı maddeleri olarak kabul edilir ve FDA onayı gerektirir satılmadan önce. Boyalar, göz makyajı ve oje dahil olmak üzere çeşitli ürünlerde bulunan renklendirici maddelerdir.

Formaldehit: Bu genellikle bir koruyucu bir üründe bakteri ve diğer mikrobiyal büyümeye karşı savaşmaya yardımcı olmak için. Genellikle ojelerde, saç jölelerinde, sabunlarda, losyonlarda, makyaj ve deodorantlarda bulunur.

Triklosan: için kullanılan bir kimyasaldır. antibakteriyel özellikler ve genellikle sabunlarda, temizleyicilerde, losyonlarda ve cilt bakım kremlerinde bulunur.

hidrokinon: Bu bir topikal ajan tipik olarak cilt ağartma etkileri nedeniyle hiperpigmentasyonu tedavi etmek için kullanılır.

benzofenon: Bu bir doğal olarak oluşan kimyasal bitkilerde bulunur ve çoğunlukla losyonlarda, saç kremlerinde ve diğer kozmetik ürünlerinde güneş kremi olarak kullanılır.

sülfatlar: Bu bir sürfaktan grubu, Sodyum Lauril Sülfat (SLS) ve Sodyum Laureth Sülfat (SLES) ve ürünlere infüze edildiğinde köpük veya köpük oluşturur. Her iki bileşen de temizlik ürünlerinde, kremlerde ve losyonlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Etanolaminler: Bu içerik bir gruptan geliyor—Monoetanolamin (MEA), Dietanolamin (DEA), Trietanolamin (TEA)—ve aynı zamanda yüzey aktif madde ve emülgatör olarak kullanılır. Ciltteki kiri ve yağı gidermeye yardımcı olmak için genellikle temizlik ürünlerinde bulunur.


Kaynak : https://www.eonline.com/news/1366629/clean-beauty-101:-all-of-your-burning-questions-answered-by-experts?cmpid=rss-syndicate-genericrss-us-top_stories

Yorum yapın

SMM Panel PDF Kitap indir